In 5 stappen naar een perfect geschilderde muur

In 5 stappen naar een perfect geschilderde muur

Kijk je er al naar uit om je borstel in de verf te doppen en aan de slag te gaan? Dat begrijpen we maar al te goed! Maar een goede voorbereiding is even belangrijk als het verven zelf. Met deze 5 stappen begeleiden wij je naar de perfect geverfde muren waar iedereen van droomt.

Stap 1: Reinigen, ontvetten of ontstoffen.

Voor je met je verf in de weer gaat, moeten je muren en plafond volledig schoon zijn. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat je verf niet goed gaat hechten, snel afbladdert of dat er vlekken op je muur komen. Opgelet! Voor elke ondergrond is er een andere manier van reinigen.

Ga je verven op nieuw pleisterwerk en gipsplaten, is het voldoende om met een zachte borstel en een vochtige doek het stof te verwijderen.

Muren van baksteen, cement of beton moet je met een harde borstel afborstelen, zodat het stof en de poedervorming helemaal weg is. 

Sterk vervuilde muren pak je best aan met een goede ontvetter of ammoniakwater. Laat dit goed drogen voor je verdere stappen onderneemt.

Hing er al een oude verflaag op je muur, verwijder dan het stof met een zachte borstel.

Stap 2: Egaliseren en afplakken

Zorg ervoor dat je kleine oneffenheden, scheurtjes of gaatjes opvult met opvulmiddel. Schuur dan over de plekjes die opgevuld zijn, voor een egale muur.

Neem voldoende tijd om alles wat niet in de verf moet, af te dekken. Gebruik tape om randen af te plakken en afdekfolie om grotere oppervlakten te beschermen.

Stap 3: Maak alles klaar om te verven

Zet al het materiaal dat je nodig hebt klaar. Zorg zeker ook voor bescherming van jezelf. Draag daarom handschoenen en een stofmasker, bijvoorbeeld bij het schuren. Neem je verf, verfborstel, roller, verfbakje en roerstokje bij de hand. Roer in de verf totdat ze een egale kleur heeft. 

Stap 4: Primer primeert!

Een primer is een grondlaag die ervoor zorgt dat je verf beter gaat hechten. Door een primer aan te brengen zal de muur de eigenlijke verf minder gaan absorberen, waardoor het verfverbruik lager ligt. Dit zorgt voor een egaal en duurzaam resultaat. 

Stap 5: Verven maar!

Neem een gewone verfborstel en schilder hiermee de hoeken en randen van de muren. Neem dan je verfroller en rol een paar keer over het rooster om de verf gelijk te verdelen.

Heeft je kamer ramen? Begin dan daar. Werk verticaal, dus van boven naar onder. Werk dan horizontaal, over de reeds geverfde vlakken, om de verf egaal te verdelen. Eindig altijd met een reeks verticale stroken. Herhaal dit en laat de vlakken steeds overlappen. 

Ziezo, je kan aan de slag! Nog geen verf op het oog? Of juist een heel specifiek tintje in gedachten? Kom zeker eens bij ons langs!

No Comments

Post A Comment